top of page
Sasha Witteveen
Sasha Witteveen - Jonge Meester.jpg

Sasha Witteveen is een veelzijdige contrabassist en won de eerste prijs bij vele nationale en internationale concoursen zoals het International Youth Bass Competition in Lucca, het Britten Contrabas Concours, het Prinses Christina Concours en de Viennese Bass Days Competition.

Sasha is actief als solist en heeft concerten gegeven in Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, DeLaMar Theater, Philharmonie Haarlem, Wiener Musikverein, Melkweg Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ en meer. Ze speelde op festivals als Dutch Double Bass Festival, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Grachtenfestival, Stift International Music Festival, NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival, Klassiek op het Amstelveld, Wonderfeel, de Leidse Hofjes Concerten en Festival Classique. Ze soleerde met LUDWIG, het Residentie Orkest, Nederlands Jeugd Strijkorkest, Britten Jeugd Strijkorkest, de LGT Young Soloists, het Kennemer Jeugd Orkest en de Jonge Strijkers Nederland. Sasha is finalist in Dutch Classical Talent 22/23 en voerde daarmee haar toernee Into the light uit in vijftien grote concertpodia in Nederland.

Sasha speelt regelmatig kamer- en orkestmuziek en ze werkt vaak samen met andere veelbelovende jonge musici zoals violist Hawijch Elders en pianist Nikola Meeuwsen. Sinds 2020 treedt ze op met het prestigieuze European Union Youth Orchestra, wat heeft geleid tot de mogelijkheid om samen te werken met ‘s werelds grootste dirigenten zoals Vasily Petrenko en Iván Fischer. Ze is momenteel academist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Chamber Orchestra of Europe, en voorheen van het Budapest Festival Orchestra. Sinds 2018 maakt ze deel uit van de LGT Young Soloists, een internationaal strijkersensemble waarmee ze optreedt in prestigieuze zalen in wereldsteden als Wenen, Hong Kong en Singapore.

Sasha studeert bij Olivier Thiery en Naomi Shaham aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij Rick Stotijn, Božo Paradžik, Matthew McDonald, Wies de Boevé, Dominic Seldis, Gary Karr, Theotime Voisin, Ximo Riera en Nicholas Schwartz.

Sasha speelt sinds 2016 op een contrabas uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). In 2019 werd een contrabas, speciaal voor haar gebouwd door Sergio Scaramelli in Italië, aangekocht door de NMF. Sasha heeft dit instrument via het NMF in bruikleen.

bottom of page