OVER ONS 

foto: Felix Q Media

Klassiek achter de Duinen is een nieuwe kamermuziekserie in Den Haag opgericht door Tobias Borsboom, Lidy Blijdorp en Pieter van Loenen.

foto: Felix Q Media

 ARTISTIEK TEAM 

foto: Felix Q Media

Lidy Blijdorp is een celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. Lidy studeerde cum laude af in
Den Haag, Amsterdam en Parijs, en ontving haar Artiesten Diploma aan de prestigieuze Koningin Elisabeth Kapel. Ze studeerde bij Monique Bartels, Michel Strauss en Gary Hoffman. Als soliste speelde Lidy met o.a. het State Hermitage Orchestra (St. Petersburg), het Orkest van de 18 de Eeuw, het Concertgebouw Kamerorkest en het NBE. Lidy bespeelt de prachtige Italiaanse Farotti van Anner Bijlsma, haar ter beschikking gesteld door het NMF.

Pieter van Loenen is een bijzonder veelzijdige violist. Hij studeerde in 2016 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheiding en de prijs voor het beste eindexamen, en treedt sindsdien op in binnen- en buitenland. Bij het Nederlandse Vioolconcours (Publieksprijs 2016) werd hij geroemd als “buitengewoon energiek en diep muzikaal”. Hij zoekt regelmatig de verbinding met andere kunstvormen op, zoals hij liet zien als Young Artist in Residence van de NJO Muziekzomer 2018 en in zijn voorstelling ‘Over Orpheus’, die bekroond werd met de Dutch Classical Talent Publieksprijs 2019. In november 2020 brengt hij samen met pianist Tobias Borsboom zijn debuutalbum uit. Pieters viool is gebouwd door Marc de Sterke. Zijn stok, gemaakt door Eugène Sartory, heeft hij in bruikleen van het NMF.

Tobias Borsboom, de pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw), is als winnaar van de Dutch Classical Talent Award (2015) een veelgevraagd artiest. Zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) is met veel lof in de pers en media onthaald, als ‘tovenarij’ en ‘een fantasierijke en zeer afwisselende wereld die de grote pianistische kwaliteiten van Borsboom tot in de finesse recht doet’ (OpusKlassiek). Hij studeerde bij Paolo Giacometti en Jan Wijn en ontving lessen van Georg Friedrich Schenck en Geoffrey Madge. Tobias is een veelzijdig en creatief musicus en programmeur, die ook graag de samenwerking met andere theater- en kunstvormen aangaat.

ORGANISATIE 

Productie

Laura Jonker

VOLG ONS 

Prins Bernhard Cultuurfonds - horizontaa

klassiek achter de duinen


kamermuziekconcerten in Den Haag