top of page
Harriet Krijgh
Harriet-2021-12-1030x675.jpg

foto: Felix Quaedvlieg

‘Nog wordt ze beschouwd al een verborgen juweel, maar dat zal spoedig veranderen’, schreef de vakpers enige jaren geleden over celliste Harriet Krijgh. Woorden die zij volledig waargemaakt heeft. Al in 2008 won ze het Prinses Christina Concours en enige tijd later het Österreichisches Bundeswettbewerb Prima la Musica. In 2012 kreeg zij de eerste én de publieksprijs tijdens de Cello Biënnale Amsterdam.

Ze speelde in grote zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Wiener Musikverein en de Wigmore Hall in Londen. In seizoen 2015-2016 was ze ‘Rising Star’ van de Europese Organisatie van Concertzalen. Ook speelde ze samen met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het London Philharmonic Orchestra en het Boston Symphony Orchestra. Onlangs verscheen haar nieuwste cd Silent Nights waarin zij, op de piano begeleid door Magda Amara, klassieke liederen speelt in een arrangement voor cello.

 

Naast de vele festivals waar Harriet Krijgh regelmatig te gast is, heeft zij haar eigen festival in de schilderachtige burcht van Feistritz in Oostenrijk onder de noemer ‘Harriet and Friends’. Ook was ze twee jaar artistiek leider van het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Sinds het voorjaar van 2019 is ze cellist van het befaamde Artemiskwartet.

bottom of page