top of page
Bart de Kater
16122647_1849443575338537_4817164452233216000_n_edited.jpg

foto: Felix Quaedvlieg

Bart de Kater – klarinet (1986) sloot zijn Bachelor en Masteropleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Herman Braune, Harmen de Boer en Arno Piters. Tijdens zijn studie richtte hij het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op. Met dit kwartet trad hij op in onder andere ‘t Muziekgebouw aan het IJ en het Concertgebouw van Amsterdam. Ook maakte hij met het NAKK succesvolle tournees naar Bulgarije, Portugal en Brazilië. Als muzikant slaat hij graag een brug naar muziektheater en werkte hij samen met theatergezelschappen zoals het Speeltheater Holland, de Toneelmakerij, Ulrike Quade Company en De Nationale Opera.

 

Naast de klassieke muziek begeeft Bart zich ook graag op het vlak van de folklore muziek en bespeelt hij de kaval en de gaida een Bulgaars traditionele herdersfluit en doedelzak. Bart maakt deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en toerde naar Jordanië, Israël ,Turkije, Polen en China. Verder speelt hij regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Residentie Orkest, Ensemble LUDWIG en het Koninklijk Concertgebouworkest en maakte hij deel uit van de jubileum cd van het Calefax rietkwintet genaamd CalefaXL.

 

Verder is hij onderdeel van het nieuwe muzikale initiatief dat Splendor Amsterdam heet. Sinds 2017 is Bart werkzaam als docent Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. Bart speelt op een Schwenk und Seggelke klarinet en bassethoorn die hij met behulp van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Stichting Eigen Muziekinstrument en het Prins Bernhard Cultuurfonds kon aanschaffen. Met mooi weer en goede wind scheert Bart met zijn zeilbootje over de Waterlandse meren!

bottom of page