top of page
Anastasia Feruleva
Anastasia_Feruleva_portrait-1_edited.jpg

Anastasia Feruleva wordt alom geprezen om haar meeslepende expressiviteit en authentieke persoonlijkheid waarmee ze haar publiek weet te vervoeren. Fascinerende technische beheersing versmolten met een oprechte artistieke zeggingskrachtig kenmerken haar optredens, die door de pers worden geroemd om de “overtuigende, gepassioneerde en meeslepende interpretaties” en de organische frasering en levendige intensiteit tot de allerlaatste noot.. (Frankfurter Zeitung)”.


Anastasia heeft gespeeld in wereldberoemde zalen als het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan het IJ, Tivoli Vredenburg, St. Petersburg Philharmonie, Salle Cortot Parijs, Atheneum Boekarest, Liszt Academie Budapest, Euskalduna Concert Zaal Bilbao.
Als soliste trad zij op met orkest in een groot aantal celloconcerten waarin ze samenwerkte met orkesten als de Württembergische Philharmonie en het Noord Nederlands Orkest.
Als enthousiast en veelgevraagd kamermuziekspeelster concerteert Feruleva met grote regelmaat op festivals als het Gstaad Menuhin Festival and Academy, International Chamber Music Festival Joao Pessoa Brazil, Orlando Festival, Storioni Festival, Giverny Chamber Music Festival. Zij werkte samen met vooraanstaande musici en ensembles als Raphael Wallfisch, Michel Strauss, Philippe Graffin, Silke Avenhaus, Vadim Kholodenko, Rick Stotijn, Vladimir Mendelssohn, Camerata RCO en het Atrium Kwartet.


Hoogtepunten uit de recente seizoenen zijn uitvoeringen van het Celloconcert van Peteris Vasks in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam, Great Guildhall in Riga en de onlangs geopende GORS Concertzaal in Rezneke, waar ze met de componist zelf samenwerkte, die haar hartveroverende spel hogelijk prees. Verder gaf Anastasia in september 2018 een enthousiast ontvangen recital in het Concertgebouw te Amsterdam, dat onderdeel uitmaakte van de serie “Young Masters on Tour”. Daarnaast verscheen in november 2018 bij het label Gutman Records haar debuut CD “Ballets Russes – Hommage to Diaghilev” . Hierop speelt zij samen met de pianist Frank van de Laar werken van Poulenc, Prokofjew, Borodin en Rimski-Korsakow.


In januari 2020 trad ze als soliste in het 1e celloconcert van Sjostakovitsj op met het Nederlands Kamerorkest. In februari 2021 verscheen haar tweede CD met Frank van de Laar, “L’esprit du temps”, met werken van Enescu, Stravinsky, Nadia en Lili Boulanger bij het label TRPTK.
Anastasia Feruleva, geboren in 1992 in Archangelsk (Rusland), begon haar cellostudie op vijfjarige leeftijd. Al vanaf haar vroege jeugd heeft zij opgetreden in haar moederland en concertreizen brachten haar vervolgens naar Noorwegen, Finland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Hongarije, Polen, Roemenië, Brazilië en Nederland, waar ze momenteel gevestigd is, en waar ze haar Master diploma heeft behaald bij Larissa Groeneveld aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding.


Onder Prof. Troels Svane voltooide zij haar Master Studie aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn met de hoogste cijfers en cum laude en tevens haar Konzertexamen aan de Hochschule für Musik in Lübeck. In 2020 rondde zij haar postgraduate opleiding af bij Ivan Monighetti aan de Reina Sofia School of Music in Madrid.


Daarnaast is haar artistieke ontwikkeling begeleid en beïnvloed door eminente kunstenaars als David Geringas, Gary Hoffman, Ralph Kirschbaum, Wolfgang-Emmanuel Schmidt, Jens-Peter Mainz. Reinhardt Latzko, Arto Noras, Miklós Perényi, Antonio Meneses, Eberhard Feltz, and Raphael Wallfisch.


Aan Anastasia werden reeds vanaf jonge leeftijd prijzen toegekend op diverse concoursen. Zo behaalde zij de tweede prijs en de prijs voor de beste interpretatie van het opdrachtwerk van de Nationaal Cello Biënnale Concours 2016 in Amsterdam.


Zij bespeelt een cello van de Nederlandse bouwer Rombouts (1710).

bottom of page