Hannah Strijbos
hannah by neda navaee 3.jpeg

foto: Felix Quaedvlieg

Altvioliste Hannah Strijbos heeft een zeer gevarieerde carrière zowel in binnen-­‐ als buitenland. Ze begon haar vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en studeerde altviool bij Marjolein Dispa, Nobuko Imai en Jürgen Kussmaul in Amsterdam en daarna bij David Takeno aan de Guildhall School in Londen. Ze sloot alle onderdelen van haar studie af met de hoogste onderscheidingen.

 

Naast haar formele studie volgde ze masterclasses bij o.a. Lawrence Power, Yuri Bashmet, Pinchas Zukerman, Antoine Tamestit, Lars Anders Tomter, Gabor Takács, Ferenc Rados en Pamela Frank. Hannah is aanvoerder van de altviolen in het Residentie Orkest in Den Haag en wordt regelmatig uitgenodigd als gastaanvoerder bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het symfonieorkest van de Bayerische Rundfunk, London Symphony Orchestra, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast speelt ze in Londen regelmatig in het Aurora Orchestra en in The John Wilson Orchestra.

 

Als kamermusicus maakt zij deel uit van het Berlijnse Jacques Thibaud Trio, waarmee ze regelmatig CD opnamen maakt voor het Duitse label Audite. Hun complete Mozart strijktrio’s, Beethoven-­‐cyclus en hun opname van de Martinů en Milhaud strijktrio’s werden allen genomineerd voor verschillende internationale awards. Als trio hebben zij een jaarlijks terugkerende concertreeks in Missouri (VS), waaraan zij ieder jaar ook een tournee elders in de VS verbinden. Hoogtepunten uit de afgelopen concertseizoenen waren o.a. Sinfonia Concertante met de London Mozart Players in Londen, het opnemen van alle Mozart en Beethoven strijktrio’s, solo-­‐ en kamermuziekoptredens op BBC Radio 3 en optredens in New York voor o.a. toenmalig secretaris-­‐generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-­‐moon. Hannah is regelmatig te gast op kamermuziekfestivals in Europa en Noord-­‐Amerika, waaronder het Verbier Festival, de International Musicians Seminar Prussia Cove, Delft Chamber Music Festival, het Februari Festival en het Schiermonnikoog Festival.

 

Ze heeft samengewerkt met o.a. Janine Jansen, Steven Isserlis, Anner Bijlsma, Antje Weithaas, Philippe Graffin, Gary Hoffman, Liza Ferschtman en het Van Baerle Trio. Hannah bespeelt een Johannes Cuypers altviool uit Den Haag uit 1776, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.