top of page
Hannah Strijbos
photo by Feiko Koster_edited.jpg

​Altvioliste Hannah Strijbos heeft een zeer gevarieerde carrière in zowel binnen- als buitenland.

Ze begon haar vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en studeerde altviool bij Marjolein Dispa, Nobuko Imai en Jürgen Kussmaul in Amsterdam en daarna bij David Takeno aan de Guildhall School in Londen. Ze sloot alle onderdelen van haar studie af met de hoogste onderscheidingen. Naast haar formele studie volgde ze masterclasses bij o.a. Lawrence Power, Yuri Bashmet, Pinchas Zukerman, Antoine Tamestit, Lars Anders Tomter, Gabor Takács, Ferenc Rados en Pamela Frank.

Hannah is aanvoerder van de altviolen in het Residentie Orkest in Den Haag en wordt regelmatig uitgenodigd als gastaanvoerder bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het symfonieorkest van de Bayerische Rundfunk, London Symphony Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Amsterdam Sinfonietta. 

Als kamermusicus maakt zij deel uit van het Berlijnse Jacques Thibaud Trio, waarmee ze optreedt in Europa en de Verenigde Staten. Ze maken regelmatig CD-opnames voor het Duitse label Audite. Hun opnames van complete Mozart strijktrio’s, Beethoven trio’s, en Martinů en Milhaud strijktrio’s werden allen genomineerd voor verschillende internationale prijzen. Als trio hebben zij een jaarlijks terugkerende concertreeks in Missouri (VS), waaraan zij ieder jaar ook een tournee elders in de VS verbinden. Hannah is regelmatig te gast op kamermuziekfestivals in Europa en Noord-Amerika, waaronder het Verbier Festival, de International Musicians Seminar Prussia Cove, Delft Chamber Music Festival, het Februari Festival en het Schiermonnikoog Festival.

Ze heeft samengewerkt met o.a. Janine Jansen, Steven Isserlis, Anner Bijlsma, Antje Weithaas, Philippe Graffin, Gary Hoffman, Liza Ferschtman en het Van Baerle Trio. Hoogtepunten uit de afgelopen concertseizoenen waren o.a. een tournee door Bolivia met Telemann en J.C. Bach altvioolconcerten, Sinfonia Concertante met de London Mozart Players in Londen en het opnemen van alle Mozart en Beethoven strijktrio’s.

Hannah bespeelt een Johannes Cuypers altviool uit Den Haag uit 1776, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

bottom of page