top of page
Exile in Hollywood | met Sebastiaan Kemner

za 10 sep 2022

16:00 - 17:00

Lourdeskerk, Scheveningen

763.jpg

zaterdag 10 september 2022

16:00 - 17:00 uur

inclusief een drankje

Dit concert heeft geen pauze.

Lourdeskerk, Scheveningen

Berkenbosch Blokstraat 9, Den Haag, Nederland - bereikbaarheid

Programma

Met muziek uit de Kindertotenlieder van Gustav Mahler, de Hollywood Songbook van Hanns Eisler, en werken van Schönberg, Krenek, Korngold en Schulhoff.

Over het concert

Duitsland verloor veel van zijn grootste artiesten in de jaren ‘30 en ‘40 van de vorige eeuw. Het Naziregime schiep een steeds onvriendelijker klimaat voor progressieve artiesten en voor kunstenaars met een Joodse of communistische achtergrond, van wie het werk werd gelabeled als ‘Entartet’: ontaard, on-Duits. Velen van hen werden gedwongen het land te ontvluchten, maar niet allen konden op tijd wegkomen.

 

Een groot aantal Duitse ‘Entartete’ kunstenaars kwamen terecht in Los Angeles, waar ze een bloeiende nieuwe muziekscene opbouwden. Hier waren ze vrij om verder de voor de nazi’s onaanvaardbare atonaliteit te verkennen, maar ook om te mengen met de bestaande Amerikaanse cultuur en de klanken van jazz, en om samen te werken met de filmstudios in Hollywood.

 

Rondom dit gegeven stelden trombonist Sebastiaan Kemner, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs in 2020, en pianist Andrea Vasi dit programma samen.

Spelers

Sebastiaan Kemner, trombone

Andrea Vasi, piano

za 10 sep 2022

16:00 - 17:00

Lourdeskerk, Scheveningen

Kaarten
 
 
bottom of page