top of page
Sebastiaan Kemner
Sebastiaan.jpg

foto: Felix Quaedvlieg

Sebastiaan Kemner (1990) gebruikt de trombone om zijn muzikale verhaal te vertellen en daarmee wil hij ook graag laten horen hoe mooi en veelzijdig zijn instrument kan zijn. Als solist en in verschillende kamermuziekformaties speelt Sebastiaan regelmatig op alle grote podia in Nederland en tijdens concertreizen over de hele wereld. Hij is altijd op zoek naar uitbreiding van het repertoire en het samenstellen van spannende, stijloverschrijdende programma’s. In 2018 is Sebastiaan begonnen als hoofdvakdocent trombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Naast de intensieve samenwerking met zijn duo partner, pianiste Andrea Vasi, maakt Sebastiaan ook deel uit van muziekcollectief Ludwig, het New Trombone Collective, en het Bruckner Quartet. Als medeoprichter van Lonelinoise, een platform voor nieuwe muziek, krijgt Sebastiaan de kans om uitgebreid te experimenteren met hedendaagse klassieke muziek, één van zijn grootste passies. De missie van Lonelinoise is om het publiek welkom te heten in de wondere wereld van de nieuwe muziek, en om nieuwe manieren te vinden om de emotie en kracht van deze muziek over te brengen aan de luisteraar.

Samenwerking met componisten is een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar nieuw repertoire. Nieuwe composities werden al voor Sebastiaan geschreven door o.a. Mike Svoboda, Theo Verbey, Nicholas Moroz, Martijn Padding en Seung-Won Oh. Daarnaast is hij ook altijd bezig met het opsporen van vergeten muziek en het bewerken van bestaand repertoire. De programma’s die hier uit voortkomen zijn verassend en verhalend en brengen de lyrische kant van de trombone veelal onder het voetlicht. Deze benadering viel ook in de smaak bij de jury van de Nederlandse Muziekprijs, die Sebastiaan in 2021 kreeg toegekend. Hij werd eerder al uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het Jaar diverse en won diverse eerste prijzen op grote internationale concoursen, o.a. in New York (International Trombone Association) en Düsseldorf (Aeolus Wind Competition).

Sebastiaan streeft ernaar om zich zo degelijk en breed mogelijk te onderleggen in zijn vakgebied; om de academische kant van zijn beroep verder te verkennen heeft hij een masterstudie gevolgd aan de befaamde University of Oxford, waar hij sinds 2019 bezig is met zijn PhD. Daarvoor maakte hij deel uit van de prestigieuze Herbert von Karajan Akademie der Berliner Philharmoniker, een tweejarige stage bij het beroemde Berlijnse orkest, en in 2015 behaalde hij aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager, zijn masterdiploma met de hoogste onderscheiding. 

bottom of page