top of page
Rosanne Philippens
RosannePhilippens_Uitzoeken_LR_photo_SimonVanBoxtel-0022.jpg

foto: Felix Quaedvlieg

Rosanne Philippens is een veelgevraagd soliste in zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie in Berlijn en het Auditorium in Lyon. Recente hoogtepunten zijn meerdere play&direct projecten met het Orchestre National de Lyon en een samenwerking met het Barcelona Symphony Orchestra in het prachtige Palau de Musica Catalana. Verder werkte ze solistisch met dirigenten als Yannick Nézet Séguin en Jan-Willem de Vriend en orkesten als het Rotterdams Philharmonisch, the Ulster Orchestra, Vancouver Symphony en vele andere internationaal gerenommeerde orkesten.

In september 2021 komt haar nieuwe album uit bij het label Channel Classics met vioolconcerten van Haydn en Stravinsky met een eigen samengesteld Nederlands kamerorkest, genaamd de Vondel Strings.

Rosanne had inspirerende leraren waaronder Coosje Wijzenbeek, Vera Beths en Anner Bijlsma. Ze won 1e prijzen op het Oskar Back Concours en bij het Freiburg International Wettbewerb. 

Rosanne is een gepassioneerd kamermusicus. Memorabele samenwerkingen had ze met Mischa Maisky, Vikingur Olafsson, Amihai Grosz, Alexander Chauscian, Nicolas Altstaedt en Vilde Frang.

Philippens speelt op de 1727 "Barrere" Stradivarius, dankzij de genereuze steun van het Elise Mathilde Fonds. 

bottom of page