top of page
Jorian van Nee
Jorian van Nee.jpg

Jorian van Nee is geboren op 13 december 1999. Hij studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Zijn vorige docenten waren David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, Henk Ekkel bij de Academie Muzikaal Talent, Huub de Leeuw en Kirsten van Os. Hij volgde masterclasses van onder andere Igor Roma, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths.

 

Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelde ook enkele keren met orkesten zoals het Residentie Orkest in Den Haag en Sinfonia Rotterdam. Hij is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op TV bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op radio 4. In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours terwijl hij tevens een eerste prijs kreeg bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleiding bij het Prinses Christina Concours.

 

Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours. Samen met Pieternel Tils en Florianne Remme speelt hij in het Audax trio. Jorian heeft een Bechstein vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

bottom of page