top of page
Bryan Cheng
4ebb3a_57313031a58447e0b88ced72a69647ee~mv2.jpg

Cellist Bryan Cheng, geboren in Canada en gevestigd in Berlijn, heeft zijn naam gevestigd als een van de meest boeiende jonge artiesten op het klassieke muziektoneel na recente prijswinnende successen op enkele van 's werelds meest prestigieuze internationale competities, waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd, Concours de Genève en Paulo.

Op veertienjarige leeftijd maakte hij zijn uitverkochte debuut in de Carnegie Hall, op twintigjarige leeftijd debuteerde hij in de Elbphilharmonie met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen onder leiding van Joshua Weilerstein. In 2022 werd hij als eerste cellist bekroond met de begeerde Prix Yves Paternot voor de meest veelbelovende en getalenteerde musicus van de Verbier Festival Academy.

Recente hoogtepunten zijn zijn debuut met het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin in de Berliner Philharmonie, optredens met gerenommeerde orkesten zoals het Orchestre symphonique de Montréal en het National Arts Centre Orchestra Ottawa, en aankomende debuten met orkesten zoals de NDR Radiophilharmonie Hannover en de hr-Sinfonieorchester Frankfurt.

Als lid van het Cheng² Duo, CelloFellos en als kamermusicus treedt Bryan uitgebreid op over de hele wereld, waarbij hij samenwerkt met gerenommeerde partners zoals Gidon Kremer, Lars Vogt en Christian Tetzlaff. Bryan bespeelt de 1696 "Bonjour" Stradivarius, in bruikleen van de Canada Council Musical Instrument Bank. Hij behaalde zijn bachelor- en masterdiploma aan de Universität der Künste Berlin in de klas van Jens Peter Maintz en studeert momenteel aan de Kronberg Academy bij Wolfgang Emanuel Schmidt.

bottom of page