top of page
Andrea Vasi
NJOpiano-1.jpg

foto: Felix Quaedvlieg

Andrea Vasi (1989) komt uit een muzikaal, Roemeens-Nederlands gezin. Op haar tiende werd zij toegelaten aan de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en behaalde daarna zowel haar Bachelor als Master diploma’s cum laude aan hetzelfde instituut. Hier studeerde ze bij Ellen Corver, terwijl ze tegelijkertijd les kreeg van Pascal Nemirovski (Royal Academy of Music, Londen). 

Zij behaalde (eerste) prijzen op o.a. het Steinway Concours (solo), Prinses Christina Concours (kamermuziek) en het Internationaal Vocalisten Concours (als liedpianist). Zij trad op in geheel Europa, VS (meermaals in Carnegie Hall), Canada, India, Zuid-Afrika en Argentinië. Veel van deze concerten werden uitgezonden op radio en/of tv. Vasi was speciale gast op vele festivals (o.a. het Gergiev Festival) en was Young Artist in Residence bij het NJO.

Samen met vaste duo partner Sebastiaan Kemner (trombone) was zij finalist en daarmee onderdeel van een grote nationale tournee van het Dutch Classical Talent traject. Wijlen Theo Verbey schreef een stuk voor het duo, ‘Ballade’, en momenteel zijn diverse componisten bezig met nieuw werk voor deze ongewone combinatie van instrumenten.

Vasi soleerde in pianoconcerten van Bach, Beethoven (op authentieke instrumenten), Grieg, Ravel en Stravinsky, maar haar hart ligt bij de kamermuziek. Zo is zij in vele verschillende combinaties te horen op de podia (o.a. met het ASKO|Schoenberg ensemble, James Oesi & Friends en Brandt Attema – bastrombone). Momenteel is zij correpetitor aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. 

Na 17 jaar fulltime uitvoerend musicus te zijn geweest, verbreedde zij haar pad, ging de PABO doen en deed 1,5 jaar vrijwilligerswerk in Bhutan en India. Momenteel is zij gevestigd in Den Haag en werkt naast haar muzikale uitvoerende en lesgevende activiteiten twee dagen in de week op een basisschool in de Schilderswijk, met vluchtelingen.
 

bottom of page